sponsorlu bağlantılar

4 Ağustos 2012 Cumartesi

Başbakan Tayyip Erdoğan: "Camileri Devlet değil Hayırseverler yapıyor"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cuma günü ibadete açılan Üsküdar'daki Hazreti Ali Camisi'ni ziyaret etti, burada öğle namazını kıldı. Erdoğan, Üsküdar Kısıklı'da ki ikametinden çıkarak yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki Burhaniye'deki camiye geldi. Öğle namazını burada kılan Erdoğan'a Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın eşlik etti.

Çıkışta vatandaşlara hitap eden Başbakan Erdoğan, mahalleli olarak görmek ve Ramazan gününde vatandaşlarla bir arada bulunmak istediğini söyledi. Caminin yapımında emeği geçen tüm hayırseverlere teşekkür eden Erdoğan, mimarından mühendise kadar herkesi özellikle Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ı ve caminin dernek yönetimindekileri kutladığını kaydetti.

"Hayırseverlerimiz vasıtasıyla..."

Başbakan Erdoğan, ''Şunu da bilmenizi istiyorum. Kesinlikle Mimar Sinan Camisi'nde olduğu gibi Hazreti Ali Camisi'nde de Selmani Farisi'de de buralar asla devlet eliyle yapılan yaptırılan camiler değildir. Hayırseverlerimiz vasıtasıyla yapılan yaptırılan camilerdir. Bizim milletimiz hayırseverdir. Yeter ki eseri görsün, aldatılmadığına inansın, işte hemen anında bu tür eserler çıkıveriyor. İnşallah buna benzer birçok eser ülkemizde yükselecektir. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Hazreti Ali Camisi'nin bu çevredeki gerek Emniyet gerek Burhaniye mahallelerinde oturanlara ve tüm halka hayırlı olmasını ve buradan birçok yavrunun yetişmesini diliyorum" dedi. Başbakan Erdoğan, cami avlusunda bir süre vatandaşlarla sohbet ettikten sonra alkışlar eşliğinde buradan ayrıldı.

Cami, 3,5 dönüm araziye kurulu. 550 metrekare oturum alanı olan caminin 35 araçlık otoparkı var. Üstteki 250 metrekarelik mahfille birlikte ibadet alanı 750 metrekareye çıkıyor. Avluyla birlikte 2 bin kişilik cami. Osmanlı mimarisi ve modern-klasik mimarinin bir örneği. Küfeki taşıyla kaplanmış cami, çift minareli. Hayırseverlerin yardımıyla yapılan cami 5,5 ayda bitirildi. Caminin yapımı için 7 milyon TL harcandı.

0 yorum:

Yorum Gönder